KNJIGE

 

POSLOVNA ETIKA – Kako donositi etičke odluke i uspješno poslovati, drugo dopunjeno izdanje

O knjizi

Bez obzira u kojoj industriji i na kojem radnom mjestu radite, Poslovna etika, Drugo dopunjeno izdanje, daje vam detaljan prikaz svih aspekata etičkog poslovanja. Kroz 25 stvarnih slučajeva i primjera etičkih dilema iz prakse, knjiga priprema lidere i menadžera da donose etičke odluke u današnjem vrlo složenom, globalnom okruženju.

Knjiga ne obrađuje poslovnu etiku samu po sebi, već stavlja veliki naglasak i na procese donošenja odluka i objašnjava sve čimbenike koji utječu na etičnost odluke, odnosno daje odgovor na ključno pitanje Zašto dobri ljudi čine loše stvari?

Izuzetno praktična s puno savjeta i pojašnjenja najboljih praksi uspješnih programa etike i usklađenosti (engl. Ethics and Compliance Programs), pomaže razumjeti kako etika može biti integrirana u ključne poslovne odluke i time osigurati da organizacija posluje u skladu sa ESG kriterijima.

Više o knjizi: www.poslovnaetika.com

Datum izlaska: 16. 11. 2023.

Cijena: 63 Eura

Broj stranica: 496

O autorici

Dr. sc. Silvija Vig – naša priznata stručnjakinja u poslovnoj etici, Compliance-u i anti-korupciji.

U svojoj se profesionalnoj karijeri bavi biheviorističkom i poslovnom etikom, izgradnjom organizacijske kulture, implementacijom programa etike i usklađenosti te borbom protiv korupcije. Dosadašnje radno iskustvo stjecala je više od dvadeset godina na menadžerskim položajima u Hrvatskoj i zemljama u okruženju. Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu Utjecaj poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća. Stekla je prestižne certifikate dviju američkihasocijacija za etiku i usklađenost: Certified Compliance and Ethics Professional – International (CCEP-I) i Leading Professional in Ethics and Compliance – LPEC. K tome je i certificirani trener za ISO 37301 Compliance Management Systems, ISO 37001 Anti-bribery Management Systems, ISO 31000 Lead Risk Manager, Certified Data Protection Officer.

Od 2018. godine članica je Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska. Bila je dugogodišnji gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i više od deset godina predavala je kolegije iz područja menadžmenta na Sveučilištu u Zagrebu i drugim visokoškolskim ustanovama. Sada je vanjska suradnica na Rochester Institute of Technology Croatia gdje predaje kolegij Business Ethics and CSR. Autorica je brojnih znanstvenih članaka iz poslovne etike, usklađenosti i organizacijske kulture. Radi kao konzultantica i trenerica u svojem poduzeću CODUPO Compliance specijaliziranom u području usklađenosti, etike i antikorupcije. Tijekom svoje karijere sudjelovala je na brojnim međunarodnim antikorupcijskim projektima u organizaciji Ujedinjenih naroda (UN), OECD-a, USAID-a, Center for International Private Enterprise-a (CIPE) i Development Professionals Inc. (DPI).

Želite naručiti knjigu?

Kontaktirajte nas ili kliknite na link.