DEI@Work training – Diversity, Equity and Inclusion – Raznolikost, jednakost i inkluzija – radionica

 

Zašto DEI@Work radionica?

U današnjem sve dinamičnijem poslovnom okruženju, poduzeća sve više prepoznaju važnost edukacija u području raznolikosti, jednakosti i inkluzije. Takve edukacije osiguravaju zaposlenicima da dobiju znanje i vještine kako bi lakše prihvatili raznolikosti, osvijestili i otklonili vlastite predrasude, a organizacijama daju priliku da izgrade istinske inkluzivne kulture.

Što je DEI?

Raznolikost, jednakost i inkluzijaDEI – akronim je koji se koristi za opisivanje programa i politika koji potiču zastupljenost i sudjelovanje u odlučivanju različitih skupina ljudi, uključujući ljude različitih spolova, rasa i etničkih pripadnosti, sposobnosti i invaliditeta, religija, kultura, dobi, seksualnih orijentacija.

Organizacija može imati raznoliku radnu snagu, ali često nisu svi uključeni u donošenje odluka, zbog čega se često ne uzimaju u obzir perspektive i ideje drugih koje mogu dovesti do inovativnijih rješenja ali i etičnijih odluka. Što je još važnije, često zaposlenici iz određenih radnih sredina nikada ne dobiju podršku koja im je potrebna da bi napredovali zbog određenih predrasuda.

Cilj radionice

DEI@Work radionica ima za cilj pokrenuti pozitivne promjene u vašem radnom okruženju i stvoriti kulturu gdje zaposlenici osjećaju psihološku sigurnost i pripadnost. Odnosno, osjećaju se prihvaćenima i podržanima – zbog onoga što jesu, zbog svog jedinstvenog podrijetla, kulture i osobnosti.

Nadalje ima za cilj poticanje kulture poštovanja, jednakosti i uvažavanja raznolikosti, a istodobno se bavi sustavnima kognitivnih predrasuda, preprekama, inkluzivnim vodstvom i stvaranjem pravednog radnog okruženja.

Koristi od DEI programa u organizacijama (Forbes, 2023):

 • sretniji i inovativniji zaposlenici
 • viša stopa zadržavanja zaposlenika
 • organizacije su bolje u rješavanju problema
 • privlačnije zaposlenicima i potencijalnim kandidatima na natječajima za posao (Millennials, Gen-Z i Alpha)
 • 96% velikih kompanija vjeruje da je DEI najutjecajnija društvena inicijativa
 • istraživanje Great Place to Work pokazalo je da raznolike i inkluzivne organizacije imaju stope zadržavanja zaposlenika 5,4 puta veće od neinkluzivnih organzacija

Provođenje uključenosti, raznolikosti i jednakosti na radnim mjestima više nije “must have“, već imperativ!

Sadržaj radionice

 • Definiranje pojmova raznolikost, jednakost i inkluzija
 • Važnost međusobne povezanosti sva tri pojma
 • Zašto je DEI važan? – Utjecaj DEI na organizacijski uspjeh
 • Razumijevanje dimenzija raznolikosti
 • Kognitivne pristranosti u procesima donošenja odluka
 • Definiranje jednakosti i koncepat poštenja i pravednosti
 • Kulturne i etičke kompetencije na različitim radnim mjestima
 • Globalne perspektive o raznolikosti, jednakosti i uključenosti – kulturološki aspekt
 • DEI ambasadori
 • Kako izgraditi i mjeriti inkluzivno vodstvo?

DEI@Work radionica pomaže organizacijama u ostvarenju njihovog punog potencijala!

Započnite putovanje prema inkluzivnoj budućnosti!

POŠALJI UPIT

KALENDAR EDUKACIJA

Više o predavačici:

dr.sc. Silvija Vig

Silvija Vig je savjetnica, trenerica i autorica u području usklađenosti, etike, integriteta i anti-korupcije. Uža specijalnost joj je bihevioristička etika.

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu „Utjecaj poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća“. Autorica je brojnih znanstvenih radova i predavačica kolegija Business Ethics and CSR na Rochester Institute of Technology Croatia.

Certificirani je ISO 37001 Anti-bribery Managemnet Systems – Lead Implementer i Auditor, ISO 37301 Compliance Management Systems – Lead Implementer, Certified Data Protection Officer, uz to što je CCEP-I – Certified Compliance and Ethics Professional – International, i LPEC – Leading Professional in Ethics and Compliance.

Certificirani je CTT – Cultural Transformation Consultant i certificirani Executive Coach, Certified NLP Master Practitioner & NLP Master Practitioner Coach.

Autorica je knjige „Poslovna etika – Kako donositi etičke odluke i uspješno poslovati“, Drugo dopunjeno izdanje. Prvo izdanje knjige obavezna je literatura na više fakulteta i visokoškolskih ustanova u regiji.

Članica je odbora Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska.