Dubinska analiza trećih strana

 

3rd Party Due Diligence

Zašto biste trebali prisustvovati na ovoj radionici?

Brojna poduzeća koriste posrednike, agente, konzultante i
druge treće strane kako bi učinkovito širile i održavale poslovanje na međunarodnom tržištu. Treće strane mogu, ako nisu pažljivo odabrane ili ako se njima neprikladno upravlja, stvoriti značajan rizik
i štetu poduzeću.

Upravo zato, danas već gotove sve multinacionalne kompanije koje posluju na globalnom tržištu, kao sastavni dio Compliance programa, provode dubinske analize trećih strana i osnažuju lokalna poduzeća da učine isto kako bi smanjili rizike poslovanja, posebno rizike korupcije, u cijelokupnom lancu opskrbe.

Cilj radionice

Cilj edukacije je detaljno opisati postupke dubinske analize trećih strana koji su osmišljeni kako bi se osiguralo da, u mjeri u kojoj je to moguće, poduzeća angažiraju ili posluju samo s renomiranim i kvalificiranim trećim stranama koje će djelovati s integritetom, i u skladu sa svim primjenjivim zakonima i politikama poduzeća.
Kako nakon ulaska u odnos s trećim stranama, poduzeće treba imati uspostavljene učinkovite kontrole za ublažavanje rizika od nepoštivanja propisa, edukacija daje i detaljan uvid u taj dio procesa.

Sadržaj radionice

  • Pravna osnova odgovornosti za poslovne partnere
  • Kategorije poslovnih partnera koje zahtijevaju due diligence
  • Znakovi upozorenja (Treća strana zahtijeva partnera, Neuobičajeni financijski benefiti ili drugi poslovni uvjeti, Treća strana između partnera i krajnjeg kupca, Drugi znaci upozorenja)
  • Provođenje due diligencea, provjera i odobrenje poslovnog partnera
  • Važnosti monitoringa poslovnog odnosa
  • Mjere za ublažavanje rizika (uključujući standardne ugovorne odredbe)
  • Njemački Supply chain due diligence i razvoj europske legislative

Kome je radionica namijenjena?

Voditeljima funkcije praćenja usklađenosti, Compliance Managerima, Compliance officerima, Voditeljima i zaposelenicima u odjelu nabave i prodaje, svima onima koji su zaduženi za provedbu dubinske analize trećih strana.

Više o predavačici

Irena Kajganić, mag.iur.
Head of Compliance South East Europe & South West Europe, Siemens Energy d.d. Zagreb

Irena Kajganić 2002. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
Svoj profesionalni put započinje u trgovačkom društvu Končar Elektroindustrija d.d., radeći kao korporativni pravnik. Od 2008. godine zaposlena je unutar korporacije Siemens, a 2016. postaje Compliance Officer za područje Adriatic regije. Područja rada: usklađenost poslovanja (borba protiv korupcije, antitrust, kontrola izvoza), risk management i zaštita osobnih podataka.
Pohađala je niz ICC seminara iz područja međunarodne prodaje robe i arbitraže, specijalističke module BIMCO (The Baltic and International Maritime Council) iz područja pomorskog prava te niz internih školovanja unutar korporacije.
Od 2019. certificirani je Compliance stručnjak.
Polaznica je Poslijediplomskog specijalističkog studija iz Trgovačkog prava i prava društava na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
Članica je ICC Komisije za društvenu odgovornost i borbu protiv korupcije (Commission on Corporate responsibility and anti-corruption).
Kao govornik ili panelist sudjelovala je na više konferencija iz područja integriteta i Compliancea.

Osnovne informacije:

Datum: 05. 04. 2024. (9:00 – 13:00)

Mjesto: online

Cijena: 225 Eura + PDV

PRIJAVA