Sustav protiv podmićivanja – ISO 37001 Anti-bribery Management Systems

 

Što je ISO 37001?

ISO 37001 Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja (Anti-bribery Management Systems – ABMS) je standard koji propisuje mjere i kontrole koje predstavljaju najbolju globalnu praksu borbe protiv podmićivanja.

Standard je dizajniran tako da ga mogu usvojiti multinacionalne kompanije, mala i srednja poduzeća, javna, privatna, i nevladine organizacije, a pomaže im da učinkovito spriječe, otkriju i odgovore na podmićivanje.

Prema ISO 37001 standardu, ABMS se može uspostaviti kao samostalni sustav upravljanja, kao dio cjelokupnog sustava upravljanja usklađenošću temeljenog na ISO 37301 Compliance Management Systems ili se integrirati s drugim sustavima upravljanja temeljenim na standardima kao što su ISO 9001, ISO 45001 i dr.

Zašto bi trebali implementirati Anti-bribery ISO 37001?

Postoji mnogo razloga zašto bi Vaša organizacija ili tvrtka trebala uspostaviti, implementirati, pregledavati, održavati i kontinuirano poboljšavati učinkovit Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja (Anti-bribery Management Systems – ABMS). Učinkovit sustav omogućuje Vam sljedeće prednosti:

  • Gradi povjerenje, vjerodostojnost i kredibilitet organizacije ili tvrtke
  • Pomaže u izgradnji i uspostavljanju učinkovitih internih procesa
  • Poboljšava procese procjene rizika
  • Osigurava konkurentsku prednost
  • Pridonosi većoj transparentnosti
  • Smanjuje troškove od potencijalne neusklađenosti

Kako Vam CODUPO Compliance može pomoći kod ISO 37001 certifikacije?

Našim klijentima pomažemo u implementaciji, izradi politika, postavljanju internih procesa i procedura, provedbi edukacija i treninga, internih kontrola, izradi završnih izvješća i pripremi organizacije ili tvrtke za finalnu certifikaciju. U svom poslu koristimo se najsuvremenijim alatima uz podršku stručnog tima kojeg čine stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području prava, anti-korupcije, podmićivanja, sukoba interesa, compliance-a, procjene rizika, due-diligenca i projektnog menadžmenta.

Sustainable Development Goals

Ovaj standard pridonosi sljedećim Ciljevima održivog razvoja – Sustainable Development Goals:

 

Kontaktirajte nas