Izgradnja Compliance kulture

Intenzivna jednodnevna edukacija

Cilj edukacije

Da bi izgradile učinkovit program usklađenosti, organizacije moraju imati kulturu koja promiče usklađenost i etiku. Takva kultura predstavlja i preduvjet da bi se izgradila speak-up kultura, jedan od osnovnih elemenata učinkovitog programa usklađenosti.

Istraživanja pokazuju da organizacije koje imaju snažne kulture koje se temelje na usklađenosti i etičnosti imaju nižu stopu neetičkog ponašanja i na taj način potvrđuju da u svojim sustavima imaju implementirane učinkovite programe usklađenosti.

Kome je edukacija namijenjena?

Menadžerima za usklađenost, menadžerima za etiku i usklađenost, menadžerima za procjenu rizika, internim i eksternim revizorima, voditeljima pravne službe te svima onima koje zanima kako razviti i implementirati program usklađenosti.

Nakon sudjelovanja u ovoj edukaciji, moći ćete:

  • Potpuno razumjeti razliku između usklađenosti i etike
  • Koristiti alate etike za unapređenje programa usklađenosti
  • Izgraditi speak-up kulturu
  • Osvijestiti važnost vrijednosti u izgradnji kulture
  • Motivirati vodstvo na promjenu „iz dobre u izvrsnu kompaniju“
  • Razviti strategije kako poboljšati etičnost na svim razinama „Tone at the Top“, „Mood in the Middle“, „Buz at the Bottom

 

Predavač: dr.sc. Silvija Vig

Kalendar edukacija


 

dr.sc. Silvija Vig

Svoju profesionalnu karijeru usmjerila je u područja bihevioralne i poslovne etike, izgradnje organizacijske kulture i autentičnog vodstva te implementacije programa usklađenosti i etike. Dosadašnje radno iskustvo stjecala je više od dvadeset godina na menadžerskim pozicijama u zemlji i regiji.

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu Utjecaja poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća iz čijeg istraživanja je proizašao i model izvrsnosti – VIG Model™.

Od 2015. godine posjeduje prestižni certifikat LPEC – Leading Professional in Ethics and Compliance, Američke asocijacije za etiku i usklađenost.

Od 2018. godine članica je Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska.

Bila je dugogodišnji gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te predavač i nositelj nekoliko kolegija iz područja menadžmenta na drugim obrazovnim ustanovama. Autor je brojnih znanstvenih članaka iz područja organizacijske kulture i vodstva, poslovne etike i usklađenosti; certificirani je ISO 31000 Lead Risk Manager, ISO 37001 Lead Auditor, Certificirani ISO 19600 Lead Compliance Manager, NLP Master Practitioner, NLP Master Practitioner Coach i Executive Coach, član NLPEA – NLP Association of Excellence i International Coach Federation – ICF-a.

Iskusna je govornica u području usklađenosti i etike, bihevioralne i poslovne etike. Autorica je knjige „Poslovna etika – Kako razviti autentično vodstvo i izgraditi kulturu zadovoljnih i angažiranih zaposlenika programima etike i usklađenosti?“ – prve knjige koja detaljno obrađuje implementaciju programa etike i usklađenosti na hrvatskom jeziku.