Program usklađenosti – ISO 37301 Compliance Management Systems

 

Što je ISO 37301?

ISO 37301 Sustav upravljanja usklađenošću (Compliance Management Systems – CMS) određuje zahtjeve za postavljanje, razvoj, implementaciju, procjenu, održavanje i poboljšanje učinkovitog Sustava upravljanja usklađenošću (CMS) kako bi organizacija ili tvrtka pokazala svoju predanost usklađenosti s relevantnim zakonima, regulatornim zahtjevima, industrijskim kodeksima, organizacijskim standardima, kao i standardima dobrog upravljanja, općeprihvaćenim najboljim praksama, etikom i očekivanjima zajednice.

Standard je dizajniran tako da ga mogu usvojiti multinacionalne kompanije, mala i srednja poduzeća, javna, privatna, i nevladine organizacije.

Prema ISO 37301 standardu, CMS se može uspostaviti kao samostalni sustav upravljanja ili se integrirati s drugim sustavima upravljanja temeljenim na standardima kao što su ISO 9001, ISO 45001 i dr.

Zašto bi trebali implementirati Compliance ISO 37301?

Certifikacija prema ISO 37301 povećava ugled i vjerodostojnost organizacije, pružajući veće povjerenje dionicima i, zauzvrat, potencijal za povećanje poslovnih prilika za organizacije koje posluju unutar regulatornih zahtjeva. Učinkovit sustav omogućuje Vam sljedeće prednosti:

  • Razvoj pozitivne kulture usklađenosti
  • Brzo i učinkovito rješavanje problema u vezi s usklađenošću
  • Zaštita ugleda i integriteta sprječavanjem i otkrivanjem neetičkog ponašanja
  • Poboljšanje poslovnih mogućnosti i održivosti
  • Ispunjavanje zahtjeva i očekivanja unutarnjih i vanjskih interesnih strana
  • Povećanje povjerenja trećih strana u sposobnost organizacije
  • Izgradnja povjerenja i lojalnosti kupaca

Kako Vam CODUPO Compliance može pomoći kod ISO 37301 certifikacije?

Našim klijentima pomažemo u implementaciji, izradi politika, postavljanju internih procesa i procedura, provedbi edukacija i treninga, internih kontrola, izradi završnih izvješća i pripremi organizacije ili tvrtke za finalnu certifikaciju. U svom poslu koristimo se najsuvremenijim alatima uz podršku stručnog tima kojeg čine stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području prava, compliance-a, procjene rizika, due-diligenca i projektnog menadžmenta.

Implementacija ISO 37301 Compliance Management System standarda doprinosi konkurentskoj prednosti vaše organizacije!

VIŠE O USLUZI IMPLENTACIJE POGLEDAJTE U BROŠURI.

 

Sustainable Development Goals

Ovaj standard pridonosi sljedećim Ciljevima održivog razvoja – Sustainable Development Goals

 

Kontaktirajte nas