Certified ISO 37301 Compliance Management Systems – Lead Auditor

 

Zašto biste trebali prisustvovati?

PECB certifikacija 37301 Compliance Management Systems – Lead Auditor omogućuje Vam razvijanje potrebnih kompetencija za provedbu revizije/audita sustava upravljanja usklađenošću (Compliance Management Systems – CMS) primjenom općepriznatih revizijskih načela, postupaka i tehnika.

Mnoge organizacije traže stručne revizore kako bi utvrdile jesu li njihove politike, postupci i kontrole u skladu sa zahtjevima norme ISO 37301. Ova edukacija ima za cilj pomoći Vam u uspješnom izvršavanju ovih zadataka i teži provedbi učinkovite revizije CMS-a. Osim toga, edukacija ima za cilj poboljšati vaše znanje i vještine za planiranje i provedbu revizije CMS-a na temelju smjernica za upravljanje sustavom revizije prema normi ISO 19011 i procesa certificiranja opisanog u ISO/IEC 17021-1.

Ova edukacija može vam dati znanja i kompetencije za provođenje revizije u ime tijela/organizacije koja ocjenjuje ili certificiraju sustave usklađenosti prema ISO 37301.

Vježbe, kvizovi i studije slučaja u sklopu edukacije osmišljeni su kako bi Vam pomogli u pripremi najvažnijih aspekata CMS revizije: zahtjevi ISO 37301, revizijski principi, alati i tehnike za prikupljanje dokaza, vođenje tima revizora, provođenje intervjua sa subjektom revizije, pregled dokumentiranih informacija, izrada izvješća o neusklađenosti i priprema završnog izvješća o reviziji.

Kome je namijenjena edukacija?

 • Auditorima/revizorima koji žele provesti i voditi reviziju CMS-a
 • Menadžerima i/ili konzultantima koji žele ovladati procesom revizije CMS-a
 • Pojedincima odgovornim za sustave usklađenosti prema zahtjevima ISO 37301
 • Osobama koje  pripremaju CMS za reviziju prema ISO 37301
 • Stručnim savjetnicima i menadžerima za usklađenost

Ishodi učenja

 • Razumjeti glavne koncepte sustava upravljanja usklađenošću (CMS) i njegove procese temeljene na ISO 37301
 • Razumjeti odnos između ISO 37301 i drugih standarda i regulatornih okvira
 • Shvatiti revizorovu ulogu u planiranju, vođenju i praćenju CMS revizije u skladu s ISO 19011
 • Razumjeti tumačenje zahtjeva standarda ISO 37301 u kontekstu CMS revizije
 • Planirati reviziju, voditi tim revizora, sastaviti izvješća o neusklađenosti i pratiti reviziju
 • Razumjeti kako tijekom revizije postupati s dužnom profesionalnom pažnjom

Certifikacija

Nakon uspješno završene edukacije možete pristupiti ispitu koji je namijenjen provjeri Vašeg znanja i vještina u vezi s provedbom revizije CMS-a. Nakon uspješno položenog ispita, možete se prijaviti za certifikat “PECB Certified ISO 37301 Lead Auditor”. Međunarodno priznati certifikat “PECB ISO 37301 Lead Auditor” potvrđuje Vaše profesionalne sposobnosti i pokazuje da posjedujete znanja i vještine za reviziju CMS-a prema normi ISO 37301.

Akreditacija PECB-a

CODUPO kao ovlašteni reseller svjetski priznate certifikacijske kuće PECB, nudi široku lepezu certifikacije ISO standarda za pojedince.

Certifikacijom ISO standarda PECB certifikacijske kuće postajete svjetski priznati Certified Manager, Implementer, Lead Implementer, Auditor ili Lead Auditor.

PECB je pridruženi član Neovisne asocijacije ovlaštenih registara (IAAR), punopravni član Međunarodne asocijacije certificiranih djelatnika (IPC), član potpisnik IPC MLA-a i član Club Ebios-a.

Zavirite u BROŠURU PROGRAMA!

Mjesto održavanja: online

Datum:

12. – 16. 09. 2022. (9:00 – 13:00)

Cijena: 6.860,00 Kn (910.48 Euro) + PDV

ONLINE PRIJAVA

KALENDAR EDUKACIJA

Certificirani PECB trener: dr.sc. Silvija Vig


 Više o predavačici:

dr.sc. Silvija Vig – certificirani PECB trener

Svoju profesionalnu karijeru usmjerila je u područje usklađenosti, bihevioralne i poslovne etike te izgradnje organizacijske kulture. Dosadašnje radno iskustvo stjecala je više od dvadeset i pet godina na menadžerskim pozicijama u zemlji i regiji. Posjeduje sljedeće certifikate:

 • CCEP-I – Certified Compliance & Ethics Professional – International
 • LPEC – Leading Professional in Ethics & Compliance
 • Certified ISO 37301 Compliance Management Systems – Lead Implementer
 • Certified ISO 37001 Anti-bribery Management Systems – Lead Implementer & Auditor
 • Certified ISO 31000 Lead Risk Manager
 • Certified CTT – Cultural Transformation Consultant
 • Certified Executive Coach, Certified NLP Master Practitioner & NLP Master Practitioner Coach

Autorica je knjige „Poslovna etika – Kako razviti autentično vodstvo i izgraditi kulturu zadovoljnih i angažiranih zaposlenika programima etike i usklađenosti?“, koja je obavezna literatura na više fakulteta u regiji.

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu „Utjecaj poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća“. Autorica je brojnih znanstvenih radova i predavačica na nekoliko visokoškolskih ustanova.

Članica je odbora Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska

Pre-vetted expert of the Regional Anti-corruption Initiative – RAI