GLOBAL ETHICS DAY 2021.

 

Danas je etika važnija nego ikad. No, možda samo “važno” više nije sasvim dovoljno. Vrijeme je da se ohrabrimo, napravimo iskorak i poduzmemo sve kako bismo bili sigurni da etično djelujemo.

GLOBAL ETHICS DAY održava se treću srijedu u listopadu i to je dan kada trebamo naglasit važnost etičkog djelovanja pojedinaca i organizacija. Ove godine Globalni dan etike održat će se 20. listopada 2021.

Globalni dan etike prvi je put održan 2014. kako bi se podigla svijest o etici i osiguralo da je etika važna – bilo u svakodnevnom životu pojedinaca, odlukama korporacija ili oblikovanju zakona i politika.

U posljednjih sedam godina pojedinci iz preko 75 zemalja sudjelovali su na Globalnom danu etike. Od 2021. Hrvatska se također pridružila ovom projektu.

Nadovezujući se na koncept “Etika je važna”, ovogodišnja tema je “Osnažena etika”.

I zapamtite da se etikom ne želi natjerati sve da se slože oko jednog načina života ili čak o jednoj skupini vrijednosti. Radi se o tome da naučimo živjeti zajedno, da naučimo slaviti svoje različitosti i da se znamo suočiti s globalnim izazovima današnjice i sutrašnjice.

PROGRAM ONLINE KONFERENCIJE

PANEL 1 – 11:00 – 12:00h

ETIKA – IZNIMKA ILI PRAVILO U IT INDUSTRIJI?

Panelisti: Anita Cvetić Oreščanin – Poslovna inteligencija, dr. sc. Lovre de Grisogono – PMF

PANEL 2 – 12:00 – 13:00h

ETHICS & COMPLIANCE – KAKO TO RADE MULTINACIONALNE KOMPANIJE?

Panelisti: Mateja Rajačić, Ethics & Compliance Cluster Head EU – Philip Moriss International, Nela Škariot – Integrity Officer, Croatia Cluster & Slovenia Contract Manager – ABB, Irena Kajganić – Compliance Officer CEE – Siemens Energy

PANEL 3 – 13:00 – 14:00h

MOŽE LI SE ETIKA STANDARDIZIRATI?

Predavanje: dr.sc. Silvija Vig, CCEP-I, autorica knjige „POSLOVNA ETIKA – Kako razviti autentično vodstvo i izgraditi kulturu zadovoljnih i angažiranih zaposlenika programima etike i usklađenosti?“

PANEL 4 – 14:00 – 15:00h

KAKO ETIKU IMPLEMENTIRATI U SUSTAVE – KOJA JE ULOGA HR-A?

Panelisti: Marija Felkel – Senior HR Consultant, Jasna Rilović – Inzultant, Human Capital

Moderator: dr.sc. Silvija Vig, CCEP-I

Pridružite nam se na ovom Svjetskom danu etike i iskoristite moć etike za izgradnju bolje budućnosti.

Prijavite se! Sudjelovanje je BESPLATNO!

ONLINE PRIJAVA